Nieuwbouw aan de groene entree van Driebergen - Wie wil dat nou?

Deze campagne kost tijd en geld. Op beide fronten is hulp welkom.

Inhoudelijke bijdrage

U kunt vragen en suggesties doorgeven, maar ook ideeën pushen, kennis en kunde delen, of inhoudelijke bijdragen leveren via ons Contactformulier.

Financiële bijdrage

We maken intussen kosten voor website, drukwerk en deskundigheid van derden. Bijdragen in de financiën zijn dan ook van harte welkom via onderstaand Donatieformulier. Informeer naar andere betaalmogelijkheden als u niet gewend bent digitaal via iDeal te betalen, via ons Contacformulier.

Online betaling

Overige bijdragen

Actieve bijdrage richting gemeente

Benader raadsleden, via kaartjes of langs andere wegen. Via direct contact bijvoorbeeld; hoe persoonlijker hoe beter. En houd ons op de hoogte bij interessante ontwikkelingen. Zij alleen kunnen het voorgestelde bestemmingsplan nog tegenhouden.
Op de website van de Gemeenteraad vind je allerhande informatie van onze Raad (de leden, de agenda, de benodigde stukken etc.). Onder ingekomen stukken vind je bijvoorbeeld ook alle ingediende zienswijzen. en onder Raadsleden alle koppen en mailadressen.

Je kan ook het College van B&W benaderen; zij brachten de planwijziging tot stand. Dring bijvoorbeeld aan op een deugdelijk participatietraject, al is het daar eigenlijk wat laat voor (het plan ligt er al). Maar je kan wel aandringen op aanhouding van het Ontwerpbestemmingsplan Driebergen Buitengebied (of in ieder geval het deel Broekbergen hierin) en aandringen op alsnog een participatietraject. Het is goed om ons te realiseren dat participatie ons eerder werd onthouden! De initiatiefnemer hield informatie achter en de gemeent hield in het Voorontwerp Broekbergen zelfs buiten de stukken; daarmee is ons de officiële inspraakrond ontnomen.

Publicitaire bijdrage

Hoort zegt het voort! Laat weten hoezeer dit onderwerp leeft. Verspreid de ware gevolgen van het bestemmingsplan. Dat kan door te flyeren, door flyers langs de weg of posters voor het raam te hangen. Maar natuurlijk ook door het er met veel mensen over te hebben. Dit gaat iedereen in Driebergen aan. Bouwen in het buitengebied schept een vervelend precedent. De Groene Entree aan de zuidrand dreigt onomkeerbaar te worden aangetast. De drukte op de Engweg zal velen hinderen. Et cetera.

Sociale media bijdrage

Onder alle content staan share-iconen waarmee je de pagina snel kunt verspreiden via jouw eigen social media kanalen of e-mail. Dit is veruit de makkelijkste manier om bij te dragen, en kan vooral via Facebook en Twitter heel hard gaan!