Nieuwbouw aan de groene entree van Driebergen - Wie wil dat nou?

De jongens Sybren en Jesse (13 en 11 jaar), wonend aan de rand van Driebergen, trokken zich het groene zicht van hun dorpsrand aan. Ze groeiden op met dit uitzicht en snappen niet dat dit straks zomaar verpest kan worden door nieuwbouw. Ze startten een petitie op internet en scoorden daar tot nu toe veel handtekeningen en vooral veel publiciteit mee. Na lokale media, volgden De Telegraaf, het AD/UN en zelfs het Jeugdjournaal. Ze werden meegesleept naar de lokale wethouder en kregen tal van enthousiaste reacties uit heel Nederland. 

Helaas kregen ze ook te maken met verontwaardigde vrienden van Broekbergen, die veelal betoogden dat de jongens 'slecht geïnformeerd' waren. Maar die kritiek konden ze vlot pareren. De boze mensen verwezen zelf naar onjuiste informatie zoals alleen Broekbergen die verstrekt. In de feiten zoals die in het Bestemmingsplan werden vastgelegd, waren de critici doorgaans niet geïnteresseerd. Tegen beter weten in, hielden deze mensen vol dat er bij de muur in het groene zicht echt niets gebouwd zou gaan worden....

Even dreigden ze over een kam geschoren te worden met boze buren die al 10 jaar lang aan het strijden zijn met Broekbergen. Maar keer op keer maakten zij duidelijk dat ze van geen boze buren wisten en dat zij zich met hun ludieke actie puur tot de gemeente richten.

Het was al met al een leerzaam proces voor de jongens. Wij denken met hen mee dat het alle zin heeft om de petitie te tekenen en ondersteunen hun initiatief. Wethouder Rob Jorg heeft ze inspraak in de Gemeenteraad beloofd, en dat zal waarschijnlijk het moment worden om de digitale handtekeningen te overhandigen aan de gemeente.