Nieuwbouw aan de groene entree van Driebergen - Wie wil dat nou?

Fotomontage Bouwhuis

De Campagne Driebergen Buitengebied is van start gegaan met de kritische vraagstelling wat men zich bij  'Restauratie van Broekbergen'  voorstelt. Onder de noemer van restauratie dreigt de gemeente namelijk riante nieuwbouw te faciliteren, precies in de prachtige dorpsrand, de Groene Entree van Driebergen.

Veel mensen realiseren zich dit niet. Niet in het minst omdat deze gevolgen lange tijd verborgen werden gehouden. Maar midden in die groene rand kan volgens het Ontwerpbestemmingsplan straks een woonkolos van 30*12,5 meter komen, met drie bouwlagen, 9 of 10 meter hoog. Alleen al in het zogeheten 'Bouwhuis' past een fikse gezinswoning zo'n negen keer.

Dat heeft met restauratie weinig van doen. Dit lijkt meer op projectontwikkeling in buitengebied.

De campagne roept mensen op om Raadsleden om tekst en uitleg te vragen en de plannen voorlopig even tegen te houden. Via deze site kunt u de Raad goede raad geven en digitaal een kaartje sturen.

Graag roepen we u op deze gevolgen onder de aandacht te brengen en bijvoorbeeld flyers op te hangen of uit te delen. Binnenkort volgt een tweede thema.