Nieuwbouw aan de groene entree van Driebergen - Wie wil dat nou?

Petitie website Sybren en JesseSybren (13) en Jesse (11) zijn een petitie gestart. Zij groeiden op met groen zicht op weilanden en een fraaie bosrand; zij kijken uit op stiltegebied en een monumentale kloostermuur in 'de Groene Entree' van Driebergen. Hoe mooi kan je het hebben?
Ze snappen niet waarom de Gemeente Utrechtse Heuvelrug mee zou willen werken aan de verstening van dit prachtige zicht. Ze hoorden over de wilde plannen om hier 12 tot 20 woningen op te richten en max. 1500 m2 kantoorruimte, waarvan een deel precies in die mooie dorpsrand.

De jongens waren boos en vroegen zich af wat hier aan te doen zou zijn. En zo startten ze binnen de kortste keren een petitie op internet. Ze hopen dat veel mensen die gaan ondertekenen. Omwonenden, maar ook de talrijke fietsers en wandelaars die hier zo vaak foto's staan te maken.

Niemand wil dit. Waarom zou het dan toch gebeuren? Dit kon toch niet waar zijn?

Ze timmerden een schilderijlijst in elkaar en plaatsten die in de bijenbloementuin van de buurt, voor in het groene zicht. Alle passanten kunnen nu bewust naar het mooie uitzicht kijken, 'zolang het er nog is', was het idee. En dan maar hopen dat ze het eens zijn met het idee dat dit plan moet worden tegengehouden.

Snappen doen ze het nog steeds niet. De Gemeente zei juist tegen bouwen in buitengebied te zijn. Buiten de zogeheten 'rode contour' wilden bijna alle partijen in maart (verkiezingstijd) nog niet bouwen. En zelfs in het nieuwe Raadsprogramma staat dit als beleidsvoornemen opgetekend. En tóch bijkt in het nieuwe Ontwerpbestemmingsplan dat juist dit is wat er nu wèl staat te gebeuren. En ook niet stiekem een pandje in het bos, maar enorme woonkolossen precies in die mooie groene rand.